Ranonkel

Wonen,

Blog 8

Me-time of Heidagen . . . . . . . . . . . . . . . . 26 juni 2017
RANONKEL Wonen BVAls startende ondernemers werken wij natuurlijk 7 dagen 24 uur per dag want als wij “niet werken” dan praten we over wat we gedaan hebben en waarover we denken. Of wel wij werken iedere wakkere minuut. Natuurlijk kan geen mens dit volhouden en wij dus ook niet.

Het slapen wordt lastiger en de creativiteit minder. Er moet dus een manier gevonden worden om ons zelf te dwingen af en toe eens afstand te nemen. Voor mij is de oplossing dan heel erg simpel, een paar maanden geleden ben ik naar Frankrijk geweest om daar te praten over een nieuwe pup. Mijn omgeving verklaard me voor gek want “Hoe kan ik nu op dit moment de tijd vrijmaken om een jonge hond op te voeden?”. Voor mij is het antwoord op deze vraag heel simpel: dat zal ik wel moeten want dat hondje verdient alle aandacht die ze nodig heeft en zij dwingt mij om tot mij zelf te komen en me-time te nemen samen met haar. Haar tijden zijn al helemaal ingepland.
De standaard opvoedingszaken kunnen in de kantoortijden (de hele dag door dus) gedaan worden want ook ik moet tijdens het werken pauzes nemen en ook Jeroen kan wel wat ontspannen outdoor-tijd gebruiken met het uitlaten. En als wij geen tijd hebben om met haar te spelen dan hebben wij nog een oudere hond die graag met anderen speelt en samen slaapt.

Een ander heel groot voordeel van het hebben van een hond zoals die van ons is dat ze het nodig hebben om hun hele leven “hun hersens te kunnen gebruiken”, een leven lang trainen dus. Met onze oudste hond gaan wij hiervoor op zondagochtend naar een trainer in de omgeving van Utrecht. Ik train met Megy (mijn hond) en Jeroen gaat mee als assistent van de trainer. Na afloop in de auto als onze geest weer is opgefrist komen de vernieuwende ideeën vanzelf bij ons omhoog. Die hondenmorgen is een complete “Hei-dag” in een paar uur. En dat ieder week opnieuw. Wel hoor ik regelmatig snurken naast mij (Jeroen) en achter in de auto (de hond). Ja, soms voelt de gedachte aan slapen ook als een vernieuwend idee. Desondanks is het in de natuur even iets actiefs doen een echte aanrader.Jolanda de Vries,
Ranonkel Wonen
www.ranonkel-wonen.nl


<