Ranonkel

Wonen,

Blog 20

Een fluitje van een cent zo’n exel’etje invullen? 18 september 2017
RANONKEL Wonen BV
Omdat we vanaf dag 1 besloten hadden dat we niet “gewoon goede zorg wilde leveren” maar goede en verantwoorde zorg. Waren we nog voordat we een bedrijfspand gevonden hadden actief aan de slag met de certificering voor Ranonkel Wonen. De stukken waren al vergevorderd en zijn tijdens en na de opening geïmplementeerd, aangepast en verder ontwikkeld.

Afgelopen maandag was het eindelijk zo ver dat wij de interne audit door ons adviesbureau konden laten doen. Gelukkig bleek er uit de gemaakte stukken niet veel werk meer te komen. Maar in de terugkoppeling en het toepasbaar maken van alle geplande bestuurlijke zorgactiviteiten moest nog veel gebeuren.

Na maandag duizelde mijn hoofd en was ik bang alles vergeten te zijn. Op dinsdag dus alle aantekening uitgewerkt en in een aftekenschema gezet. Dit ter controle naar de adviseur gestuurd en mijn aantekeningen waren gelukkig goed geweest zodat we aan de slag konden.

Met frisse moed wilde ik op woensdag gaan beginnen met het aanpakken van het Risicomanagement en het Verbeterregister. Gewoon een Exel van meerdere bladen en dat klonk heel simpel. Je opent het bestand zoals je alle bestanden opent maar bij mij kwam er iets raars uit. Een berichtje dat het bestand niet geopend kon worden. (Dat krijg je ervan als je geen computercursus hebt gedaan of een cursus werken met Exel en denkt “hoe moeilijk kan dit nu zijn?”) Na wat trail and error ben ik er toch uit gekomen. De bestanden gingen open en op basis van mijn aantekeningen van dinsdag kon ik ze ook inhoudelijk vullen. Helaas bleek ook dat een misvatting. Bij sommige input zegt het programma dat dit verkeerde data is en blijft het te vullen vak leeg. Tijd om voor meer deskundige hulp bij Jeroen aan te kloppen. En dan is er ook nog een “beetje” onbegrip bij mij wat het woordje “Bron” (onderdeel van het schema voor het verbeterregister) van mij wil. Zoals mijn hoofd zich nu voelt gaan daar alleen maar rare associaties uitkomen die vast niet goed kunnen zijn.
<-- Zo voel ik me nu,
En zo moet het gaan worden. -->

Dus mijn tassen staan al in de auto om lekker een weekendje bij een vriendin te gaan bijkletsen over van alles en nog wat maar niet over Exel en risicomanagement & verbeterregisters.


Jolanda de Vries,
Ranonkel Wonen
www.ranonkel-wonen.nl