Ranonkel

Wonen,

Blog 22

Zomers Hoofdkantoor. 2 oktober 2017
RANONKEL Wonen BV
Van mijn moeder leerde ik al jong dat:
Een gezonde geest huist in een gezond lichaam en zonder deze twee kan niemand goed functioneren”.

Nu is het bij ons bijzonder druk en regelmatig ook stressvol zodat we (proberen) heel bewust te kiezen om mijn moeders advies op te volgen. Begin april hadden wij een tweetal weken op een camping vlak bij ons werk gereserveerd. Onze camping-buren staan daar al vele jaren want “Zij hebben een eigen zaak en dus extra veel behoefte om er regelmatig (bijna ieder weekend) tussenuit te gaan”. Wel belt de buurman, naar zeggen van zijn vrouw, bijna constant “Want het werk blijft natuurlijk wel doorgaan”. Hun werksituatie was voor ons heel herkenbaar en ook wij besloten om het hele seizoen te blijven. Wij zijn in deze beginjaren nog niet instaat om vakantie of echte vrije dagen te nemen en moeten ons zelf dwingen om echte rust en afstand te nemen. Ook als dat bijna niet meer lukt.

Mogelijk klinkt het vreemd maar deze campingtijd is een zeer productieve periode geweest. Er was voldoende afleiding om niet te gaan piekeren over al het werk dat er lag, en ligt, te wachten. En als bonus gaf ons uitzicht een afleiding die zo eentonig was dat het niet verstorend werd. We hadden een levend schilderij voor de deur en op ieder inspiratieloos moment de mogelijkheid om een hele snelle frisse neus buiten te gaan halen. Er zijn nieuwe ideeën geboren en oplossingen gevonden voor zaken die ons onoplosbaar leken.

Natuurlijk was het heel koud in het begin van het seizoen en als je in die tijd langs onze voortent was gelopen dan kon je mij daar zittend in een campingdeken met de laptop op schoot zien werken.

Dit was dan het uitzicht:
Onze buren, de Oude Maas en een constante stoet van schepen.

Helaas is het seizoen nu bijna voorbij, is de voortent thuis om te drogen, de caravan leeggeruimd & schoon en nog even dan gaat hij naar de winterstalling. Vanaf nu word ik weer een “Thuiswerker” die af en toe op locatie komt. Gelukkig dwingt de pup van nu ruim 5 maanden mij nog vaak naar buiten en biedt zij meer afleiding dan ik in mijn eentje aan kan.


Ook de dames hond zullen ons tijdelijk hoofdkantoor moeten missen maar we hebben al wel voor het nieuwe seizoen 2018 ons plekje gereserveerd.


Jolanda de Vries,
Ranonkel Wonen
www.ranonkel-wonen.nl
<