Ranonkel

Wonen,

Blog 25

Mijn ultieme samenwerkingswens. 23 oktober 2017
RANONKEL Wonen BV
Vanmorgen hadden wij een afspraak met een medewerker van een kenniscentrum over de beste manier om een klanttevredenheidsonderzoek te vinden of ontwikkelen. En zoals het vaker gaat raakten wij “off topic” wat leidt tot de mooiste overdenkingen.

Wat ik verschrikkelijk graag zou willen is contact hebben met collega-ondernemers in de zorg. Mensen die tegen dezelfde vragen aanlopen als ik. Maar waar kan ik die vinden? Ik heb het veel te druk om op zoek te gaan naar collega’s die met dezelfde vragen en problemen stoeien. Natuurlijk hebben mijn collega’s het dus ook te druk om naar mij op zoek te gaan. Wat wel een mogelijkheid zou kunnen zijn is een soort van online messageboard. Een platform waar deelnemers vragen en opmerkingen kunnen plaatsen, eventueel afspraken kunnen maken met elkaar en (ook heel fijn) samen scholingsbijeenkomsten kunnen organiseren. Maar ja,>/b> hoe maak je zoiets, wat kost dat, enz. Zodra ik hierover ga nadenken komen er steeds meer vragen en ook problemen in mij op. En toch, het zou wel heel mooi zijn en tijd & kosten besparend. Dat nog los van het feit dat je samen ook tot betere oplossingen komt.

Zo hebben wij een mooi Elektronisch Cliënten Dossier, om dat te vinden ben ik bijna een half jaar zoekend geweest. Uiteindelijk kreeg ik een uitnodiging voor de beurs “ICT in de zorg” in Utrecht. Op de beurs heb ik eindeloos mooie programma’s gezien die meer kosten per jaar dan het huis waarin ik woon. Er waren ECD’s te zien waarin echt alles mogelijk was, waar je zelfs de doelen semi-automatisch kon scoren in de agenda van de zorgvrager. Een snoepjeswinkel voor zorgbestuurders maar voor mij een doolhof met gelukkig wel de oplossing voor ons.

Andere voorbeelden zijn: het vinden van een klanttevredenheidsonderzoek, waar vind je hulp bij het verkrijgen van certificering (en wat kost dat), hoe krijg je toegang tot de WTZi (Wet Toelating Zorginstellingen), wat heb je nodig om een contract aan te vragen bij de zorgverzekeraars om ZIN (Zorg In Natura) te mogen leveren, hoe ga je om het de grote hoeveelheid aan ……….. De lijst is oneindig en de antwoorden zijn vaak lastig te vinden.

Dit soort kennis en nog veel meer zou ik graag met elkaar willen delen want er zitten maar 7 dagen in een week en 24 uur in een dag. En dan moet je, naast al dat uitzoek werk, ook nog tijd vinden om te slapen.
Jolanda de Vries,
Ranonkel Wonen
www.ranonkel-wonen.nl
<