Ranonkel

Wonen,

Blog 26

Terug van weggeweest. 16 april 2018
RANONKEL Wonen BV
Na mijn laatste blog van 23 oktober is onze tijd in een nog grotere stroomversnelling gekomen dan in de tijd na onze opening op 31 maart 2017.

Voorafgaand aan de opening ben ik ruim een jaar (met hulp van Nina, Vos Advies bv) bezig geweest met het ontwerpen en ontwikkelen van Ranonkel Wonen. Er was een ideologie met een onderliggende theorie: Door samenleven & samenwerken in de woning & vanuit de woning in de wijk ontstaat er een ervaren van een zelfbeeld gericht op kunnen en waardevol zijn. Dit (zelf)beeld ziet men in de ogen van medebewoners en in de ogen van de buren. Niemand kan in zijn eentje een positief zelfbeeld ontwikkelen wij zien onszelf weerspiegelt in de ogen van de mensen om ons heen. Deze ideologie is gebaseerd op de Herstel Ondersteunende Zorg en zal, in de kleine kring, leiden tot een vermindering van de stigmatisering van onze bewoners.

Op deze grondgedachte is een heel bedrijf ontwikkeld met alle bijbehorende stukken een Kwaliteitshandboek, protocollen, registraties en controlesystemen. Gezamenlijk is het in de zwartdrukversie een hele ordner vol. Na voltooiing van alle stukken kwam het moment waarop de woning verantwoord kon gaan draaien en de 1e bewoner kwam op 31 maart 2017. Zodra er een 2e bewoner was konden wij de systemen gaan controleren en bijstellen. Na de bijstelling hebben wij een 1e interne audit door Nina (Vos Advies bv) gehad. Vooral het risico- en verbetermanagement vroeg nog om aandacht. Hier kwam het moment in mijn werk waarop ik iedere week bedacht dat ik nog een blog moest schrijven maar er echt geen inspiratie meer voor kon vinden. Mijn hersens liepen over en ook ik kreeg een klachten in het cognitieve functioneren, ik werd vergeetachtig voor alles buiten het werk waarmee ik bezig was, kon mij moeilijk op andere zaken concentreren en had zelfs last van het vinden van de juiste woorden. Ik was simpel weg overbelast maar vormde wel een nieuwe empathie voor onze bewoners. Zelf had ik (niet wetend wat er allemaal op je af komt bij de start van een bedrijf als dit) ervoor gekozen maar onze bewoners is dit overkomen. Ik kan door meer rust te nemen de klachten laten stoppen, onze bewoners zullen door middel van coping (heel hard werken) een vermindering van hun klachten moeten bevechten.

Voordat ik is staat was tot het loslaten van de stress kwam de externe audit en certificering door de Dekra, de WTZi toelating, de erkenning door de NZA, er moest een nieuw ondernemingsplan komen en een raad van Toezicht. En als extraatje zijn wij ook SBB erkent leerbedrijf.
Maar ik ben weer terug. De aanvraag voor contractering (ZIN) ligt bij het Zorgkantoor en het eerste gesprek bij ons in de woning heeft vorige week plaats gevonden en in mijn hoofd begint de mist op te trekken. Om versnelt van mijn persoonlijke cognitieve stoornis af te komen zijn wij dit weekend weer verhuisd naar ons zomerkantoor en ik heb mij voorgenomen om vanaf nu weer blogs te gaan schrijven. Niet meer wekelijks maar nu tweewekelijks.

Jolanda de Vries,
Ranonkel Wonen
www.ranonkel-wonen.nl
<