Ranonkel

Wonen,

Blog 30

Drie muisklikken.. 11 juni 2018
RANONKEL Wonen BV
Recent hoorde ik iemand op tv zeggen “Drie muisklikken en je bent een geregistreerde zorginstelling”. Dit ik het kader van het verschil tussen werken op PGB-basis of ZIN, een contract met het Zorgkantoor. Zet ik dit in het perspectief van veel andere mediaberichten rondom PGB en de breed gedragen (en geuite) overtuiging dat PGB synoniem staat met fraude dan ga ik mij zorgen maken over nieuwe mogelijkheden en vormen om “hoog gekwalificeerde zorg” te ontwikkelen.
Hierover vind ik van alles en zou ik ook pagina’s vol kunnen schrijven maar voor nu laat ik “de muis” voor zichzelf spreken:

Waar ik wel op wil wijzen is dit:

Certificering is een langdurig proces wat afgerond wordt door een externe audit. Van iedere certificeringsnorm zijn de hoofdpunten van de criteria online vindbaar. En natuurlijk voorafgaand aan het certificeringsproces moet de instelling na de ontwikkelingsfase inbedrijf gesteld worden, interne auditrondes doorlopen en op basis hiervan verbeteringen doorvoeren. Iedere gecertificeerde instelling moet een effectief kwaliteitssysteem bezitten en bewezen hanteren.
Als een instelling door de NZA erkent wordt volgt een inspectie door de IGJ.
Mocht u toch nog vragen hebben bij de kwaliteit en betrouwbaarheid van een instelling dan kunt u altijd contact op nemen met deze instelling en met hen in gesprek gaan. Een betrouwbare instelling heeft geen moeite met kritische vragen wel met ongefundeerde verdenkingen.


Gelukkig zijn wij dit stadium voorbij doordat wij Zorg In Natura mogen leveren maar het voorafgaande jaar is niet makkelijk geweest.


Jolanda de Vries,
Ranonkel Wonen
www.ranonkel-wonen.nl
<