Ranonkel

Wonen,

Blog 39

Ode aan de ZZPer 15 - 10 - 2018
RANONKEL Wonen BV
Inspiratie voor minimaal nog 20 Blogs,
met dank aan het feestje bij ZOSZ.


Op 6 oktober had ZOSZ haar 1e feestje met een 6tal sprekers die ieder voor zich zoveel waardevols te vertellen hadden dat ik nog minimaal 20 blogs voor u zou kunnen schrijven, ware het niet….
Hoe inspirerend de sprekers ook waren en hoe belangrijk hun informatie was, de meeste indruk hebben de aanwezige zzp’ers op mij gemaakt. Natuurlijk waren hun enthousiasme en inzet groots maar belangrijker dan dat, er was een bron van waaruit ze hun energie putten. Niet zoals vaak gezegd mensenliefde of erger liefdadigheid maar veel meer een duidelijke mensvisie en overtuiging hoe de wereld eruit zou moeten zien. Zzp’ers zijn gedreven professionals die weten wie ze zijn, wat ze willen en geven vorm aan hun overtuiging, kennis en kunde. Het zijn mooie mensen niet omdat ze iets voor anderen over hebben maar omdat ze iets te zeggen hebben. Het is een wervende overtuiging die boeit en je aanzet om ook zelf je eigen denken en werken opnieuw te bekijken en te zien in hoeverre je kan leren van jouw collega’s. Deze gesprekken verrijken je leven op een manier die met niets anders te vergelijken is.

Natuurlijk is dit niet alleen vindbaar bij zzp’ers, andere collega’s in loondienst hebben deze betrokkenheid bij- en visie op het leven natuurlijk ook. Maar zij zullen dit altijd moeten inpassen in de visie en werkwijze van anderen wat frustrerend kan gaan werken (hoeft natuurlijk niet). Op dit moment zijn wij op zoek naar een nieuwe collega en al schrijvende maakt het mij bewust van het feit dat wij (initiatiefnemers van Ranonkel) moeten opletten dat wij niet te veel in de sturende rol gaan zitten. Wij zoeken een gelijkwaardige collega die net als wij werkt vanuit een eigen visie en overtuiging over hoe de wereld er het mooiste uit zou kunnen zien (in onze ogen). Wat wij vanuit onze mensvisie vragen is een collega die ervoor kiest om met zorgvragers samen te werken en een beetje samen te leven (tijdens de werktijden). Wij gaan uit van een gelijkwaardige menselijke relatie op basis van nieuwsgierigheid, betrokkenheid en plezier hebben met elkaar. Natuurlijk zien niet alle dagen eruit als of je onder vrienden plezier maakt en toch…. Ik ga regelmatig met plezier naar onze woning, plof op de bank en drink een beker thee met de anderen (werkers en zorgvragers), gewoon om mij tijdens alle bedrijfsmatige zaken even te kunnen ontspannen en genieten.


Werken kan heel mooi zijn en als ik kijk naar mijn zelfstandige collega’s dan denk ik dat dit (onbedoeld?) hun motto is.

Verder zijn ze zeer zorgvuldig want mocht je een verkeerde beslissing nemen is er niemand bij je die je hulp kan bieden, weten ze verschrikkelijk veel want ook hier is er geen assistentie mocht je het even niet weten. Er zijn geen andere disciplines die je blik kunnen verruimen aanwezig en voor eventuele klachten is er geen functionaris die de last van je overneemt. Natuurlijk moet iedereen volgens de WKKGZ hiervoor een onafhankelijke organisatie inhuren maar dat zijn geen vertrouwde collega’s die je steun en troost kunnen bieden. Wel zijn er veel scholingen en intervisiegroepen deze zijn in ons werk onmisbaar.

Jolanda de Vries,
Ranonkel Wonen
www.ranonkel-wonen.nl
jolanda@ranonkel-wonen.nl

Mail naar : info@zosz.nl
<