Ranonkel

Wonen,

Blog 41

Als werk en privé gaan overlappen…….,
het gaat over Jeroen deze keer.
(en hoe het toch nog goed gekomen is) 20 -11 - 2018
RANONKEL Wonen BV
Zoals velen van jullie al weten is er ruim een jaar geleden een tumor gevonden rondom de gehoorzenuw van Jeroen. Deze was al zo groot dat hij tegen de hersenstam aandrukte en de hersenhelften verschoven had. Op 16 oktober heeft Jeroen een 9 uur durende operatie ondergaan waarbij de tumor voor het grootste gedeelte verwijderd is. Gelukkig was hij goedaardig en zal het nog jaren duren voor er opnieuw behandeling nodig is.

Waarom deel ik dit met u allemaal? Als eerste om alle collega’s die op de hoogte waren van de ziekte te laten weten hoe het nu gaat met Jeroen. En dat is in 1 woord geweldig, hij is al weer voluit aan het werk en mag weer fietsen zodat hij ook weer overal kan komen zonder van anderen afhankelijk te zijn.

De tweede reden is lastiger te verwoorden maar wel heel belangrijk voor ons om met u te delen. Na afloop van de operatie had Jeroen hersenletsel (gelukkig tijdelijk maar nog steeds hersenletsel). De ervaringen die wij uit onze werkpraktijk kenden speelden nu een rol in alle aspecten van ons dagelijkse privéleven. Het is vast niet moeilijk te snappen dat dit heel erg angstaanjagend is het werkt verlammend zo goed uit je werk weten wat er mis kan gaan en hoe lang deze problemen kunnen aanhouden, als het al goed komt. Wij hebben werkelijk een spoedcursus empathie gehad zoals je die niemand gunt.

Als ik de eerste paar dagen na ontslag uit het ziekenhuis langs de bank liep dan zag ik Jeroen daar zitten, voorover met zijn hoofd in zijn handen. Vroeg is dan wat er was dan zei hij “niets”. Wetend dat fysieke activiteiten van belang zijn bij herstel vroeg ik hem dan om iets te gaan doen zoals gaan wassen en aankleden. Jeroen zei dan ja maar bleef gewoon zitten. Kwam ik hier een half uur later op terug dan zat hij nog steeds op de bank en zei hij weer “ja”. Voor mensen die niet bekent zijn met hersenletsel is dit onbegrijpelijk maar voor NAH zorgvragers is dit een heel alledaags voorbeeld. Jeroen voelde zich hier doodongelukkig bij maar kon toen nog niet alles bevatten. De kinderen en ik werden hier gek van. Zowel de angst als ook de onzekerheid in combinatie met een eigen bedrijf het was voor ons niet te overzien. Gelukkig hebben wij veel mensen in onze omgeving die ook weten waarover het gaat en kregen wij goede adviezen. Een hiervan wil ik met u delen: Mijn oudste hond is chronisch ziek en moest naar een specialist in Amsterdam, bij de fysio werd ik hierover gebeld en de medewerker van de fysio zei meteen: ”neem Jeroen mee voor de afleiding en parkeer vooral zo ver mogelijk weg van de deur want je weet dat hij zoveel mogelijk moet lopen”. En het klopte voor Jeroen en zijn letsel was zoveel mogelijk lopen de oplossing. Voor alle andere mensen met hersenletsel: ga vooral praten met een gespecialiseerde neuro-fysiotherapeut want bewegen is de beste manier om verbetering in de hersenfuncties te krijgen.
Dank voor alle goede wensen, kaarten en bloemen


Jolanda de Vries,
Ranonkel Wonen
www.ranonkel-wonen.nl
jolanda@ranonkel-wonen.nl
<