Ranonkel

Wonen,

Blog 42

Onward and upward, het prille nieuwe begin voor Jeroen. 03 - 12 - 2018
RANONKEL Wonen BV
Zoals ik in de vorige blog schreef is het heel erg moeilijk geweest voor Jeroen. Alle zorgen, angsten en complicatierisico’s vooraf en zware operatie en daarna een onzeker herstel. Iedereen hier is nog aan het bekomen van war er had kunnen gebeuren en is gebeurd. Tegelijkertijd zijn wij vol verbijstering over hoe goed het gaat met Jeroen. Hij werkt alweer, niet fulltime maar wel 5 dagen in de week. Voor wie hem kennen moet het helder zijn dat rust nemen een groot probleem voor hem is. De oplossing is heel simpel. Hij werkt nu de meeste vroege diensten in de Ranonkel woning en gaat daar op het kantoor rusten op de slaapbank terwijl de zorgvragers naar hun dagactiviteiten zijn. Na een uurtje of wat komt een van de zorgvragers tussen de middag thuis en eten zij samen de lunch, vervolgens gaan zowel Jeroen als de zorgvrager weer aan hun andere dagactiviteiten.

Wordt het leven nu weer zoals het was? Nee natuurlijk niet. Niemand kan terug naar hoe het vroeger was, ook wij niet. Tijdens de opname en het eerste herstel van Jeroen zijn al zijn taken en werkzaamheden overgenomen. ZOSz van Marianne en Corina heeft ons een geweldige nieuwe collega bezorgd die samen met de anderen die bij ons werken alle diensten van Jeroen heeft overgenomen. Dus er zijn geen late of weekenddiensten meer voor Jeroen. Best fijn want nu is er én ruimte voor herstel én ruimte voor bezinning op hoe Jeroen binnen het bedrijf het beste tot zijn recht kan komen nu het bedrijf zich verder ontwikkeld.

Welke nieuwe ontwikkelingen kunt u van Jeroen en Ranonkel verwachten? Er zijn 2 nieuwe aandachtsgebieden:
- Ambulant wordt uitgebreid en de reden hiervoor is heel simpel er is een sterke behoefte onder zorgvragers om langer zelfstandig te blijven. Daarbij spelen zaken als het niet willen verliezen van het “veilige thuis”, autonomie, eigen toekomst, sociale omgeving en ook de angst voor het onbekende een grote rol. Onze overtuiging is dat zorgvragers met goede kennis van zaken en een creatieve geest veel langer op verantwoorde wijze thuis kunnen blijven wonen en dat wij de stap naar beschermd wonen (als dit onvermijdelijk is) kleiner gemaakt kan worden. Hiervoor zijn wij in gesprek met een organisatie voor eerstelijns behandelaren. Wij willen met onze begeleiding een aansluiting vormen op de behandeling zodat deze een maximale opbrengst heeft voor de zorgvrager. Na de behandeling zullen wij dan de begeleiding voortzetten zodat deze een blijvend effect zal kunnen hebben.
- Jeroen is naast maatschappelijk werker en NAH specialist ook Systeem Therapeut (relatietherapeut) en geregistreerd Jeugdwerker. De belangen van kinderen in gezinnen met NAH en hoe deze een goede plaatst kunnen krijgen heeft altijd zijn aandacht gevraagd, dit was de reden om de opleiding tot Systeem Therapeut te gaan doen. Daarom gaat Jeroen zich oriënteren op de mogelijkheid om zijn werkzaamheden ook die kant weer op te sturen.

De ontwikkeling van wonen, zowel thuis als bij ons in Ranonkel Wonen, blijft een kernactiviteit er komt wel een extra aandachtspunt bij en dat is het gezins- en familieleven van zorgvragers.Jolanda de Vries,
Ranonkel Wonen
www.ranonkel-wonen.nl
jolanda@ranonkel-wonen.nl
<